Området

Et helt spesielt sted
Det første som slår folk som kommer til Nesodden for første gang med båten, er hvor annerledes det er her. For selv om det bare er å snu seg rundt for å se neonlysene fra Aker Brygge, kjennes byen veldig fjern. Her er det ingen trafikkmaskiner eller veier som begynner på «E», ingen skranglete trikker, sinte syklister eller bøllete bilister. Ting har på en måte en egen puls her ute – en puls som er mer i overensstemmelse med hvilepulsen din.

I dag er Nesodden en fargerik og moderne kommune med cirka 19 000 innbyggere hvor bare under én prosent jobber med skog- eller jordbruk. I stedet dagpendler de fleste til og fra byen der de jobber med ting som ville vært komplett uforståelig for Nøstvet-folkene i steinalderen.

Men selv om tidene og menneskene forandrer seg, er det noen ting som står fast: De som bor her, vet hvilken unik perle Nesodden er. Det er derfor nesoddinger er så glade i få besøk, spesielt fra byen. De blir nemlig aldri lei av å høre folk fortelle dem hvor heldige de er som bor slik.

Kultur for kultur
Til tross for at det kun bor i underkant av 20 000 mennesker i hele kommunen, har Nesodden et usedvanlig rikt kunst- og kulturliv. Kunstnere, forfattere, musikere og skuespillere har til alle tider blitt tiltrukket av det vakre og ville landskapet her, og dette har satt sitt preg på hele samfunnet.

Det er alltid noe som foregår. Kunstutstillinger, teater, festivaler og andre kulturopplevelser står i kø, og er en hyggelig måte å treffe andre kulturinteresserte på. Det er også gode muligheter til å dyrke dine egne kreative ambisjoner, enten du spiller, danser, maler eller synger.

 

Beliggenhet

Nærmere enn du tror
Det er fort gjort å tenke at det tar lang tid å komme seg til og fra Nesodden, siden man må ta båt dit. Det stemmer ikke.

For det første er båtturen veldig mye hyggeligere enn både trikk, buss og t-bane til sammen, og for det andre står det alltid en buss klar på kaia og venter på å ta deg dit du skal. Faktisk er ikke reisetiden fra Aker Brygge til Utsikten på Fjellstrand særlig mye lengre enn om du tar t-banen til Holmenkollen fra Nationaltheatret. Men altså veldig, veldig mye hyggeligere.

Det skal ikke stikkes under stol at det tar litt lengre tid om du kjører bil. Da må du nemlig om Bunnefjorden om du kommer fra Oslo, eller via Drøbak om du kommer fra Drammen. På den andre siden er det også en av fordelene ved å bo på Nesodden: ingen forurensende og støyende gjennomgangstrafikk.

 

Himmel og hav
Tar du bussen opp fra Tangen og videre over Flaskebekk ned langs vestkysten mot Fjellstrand og Utsikten, kjører du først gjennom koselig småhusbebyggelse før landskapet bretter seg ut og blir vilt og vakkert ved toppen av Vardebakken. Den høye himmelen og det spesielle lyset som har fått malere og kunstnere til å søke hit i hundrevis av år, gjør at du trekker pusten litt dypere og fester blikket litt lenger frem enn du gjør i byen.

Til høyre for deg når du kjører sørover, ligger fjorden, som er like vakker sommer som vinter, og man skal ikke ha bodd lenge på Nesodden før man får lyst på båt i en eller annen form. Liker du deg bedre under vann enn over, kan Indre Oslofjord undervannsklubb friste med ypperlige dykkeforhold og hyggelig sosialt miljø.

Til venstre ligger Nesoddmarka. Her kan du vandre uforstyrret på hemmelige stier blant drakehoder, aksveronika, krattalant og nikkesmeller, eller sette ny pers på smartklokken langs milevis av lysløyper. Eller hvorfor ikke melde deg inn i en av de mange stallene på Nesodden og oppleve marka fra hesteryggen?

Uansett hva du liker å bruke fritiden din på, er det få steder det er bedre å bruke den enn på Nesodden.

 

Ny forestilling hver dag
Få ting er så fint som å stå opp en lørdags morgen, tøfle ut på kjøkkenet og sette på kaffen mens vinterstormen pisker fjorden hvit. Kikke ut på galskapen fra ditt lune rede mens du blar i en avis og venter på at resten av huset skal våkne. Det måtte i så fall være en sommerkveld med ferske reker og hyggelig selskap med en flammende solnedgang over Skaugumsåsen. Eller kanskje en helt vanlig onsdag der du kommer hjem etter jobb, spiser noe enkelt og setter deg i godstolen foran de store vinduene i stuen og sovner med en god bok i fanget.

Slik bor du på Utsikten. Behagelig tilbaketrukket, men likevel midt i. De store vindusflatene og den deilige verandaen, de gjennomtenkte detaljene og den høye kvaliteten på materialene gjør at Utsikten ikke bare er sted å leve, men også et sted å oppleve. Du merker det når du får gjester som det er vanskelig å få inn fra verandaen. Du merker det når du legger deg etter at stjernehimmelen er det siste du har sett. Og du merker det når du setter på egg til frokost etter at du har lest avisen og drukket en kopp kaffe en morgen når vinterstormen pisker fjorden hvit.

Kontakt oss